18.02.2024
Телеканал NTD

Величезний тепловий насос забезпечує все англійське село

Величезний тепловий насос забезпечує все англійське село

Це тихе англійське село, можливо, прокладає шлях до нульових викидів CO₂ у Великій Британії. У Сваффгем..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Це тихе англійське село, можливо, прокладає шлях до нульових викидів CO₂ у Великій Британії.

У Сваффгем Прайорі потужний тепловий насос генерує достатньо тепла, щоби забезпечувати будинки всього села. І це перший такий проєкт для сільської місцевості Англії.

[працівник компанії ― оператора теплового насоса]:

«Ми можемо під’єднати до 300 об’єктів нерухомості у Сваффгем Прайорі. Тобто все село буде в теплі за нульових викидів вуглецю».

Велика Британія відстає від плану скорочення викидів CO₂. Щоб досягти мети до 2050 року, їй треба довести до нульового показника 28 мільйонів домогосподарств.

Водночас 85 % території країни залежать від газу, що набагато дешевший за електроенергію, яку використовують окремі теплові насоси.

Утім, у цьому разі помпа одна. І вона під’єднана до багатьох будинків.

[місцевий житель]:

«Щоранку, коли я заварюю каву, я радію, що не бачу шлейфу нафтових випарів. Так, тут тепло. Насправді іноді аж надто, тож навіть доводиться вимикати».

Велика Британія поставила собі за мету щорічно встановлювати по 600 000 теплових насосів до 2028 року. Але цього року їх буде не більше ніж 55 тисяч.

Проблема у великих витратах на встановлення. Людям часто бракує на це грошей, тому потрібна підтримка уряду, який би надав гранти та кредити.

Також такі системи не підійдуть для великих міст. Утім, вони допоможуть урізноманітнити джерела енергії, що зробить усю галузь більш керованою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Величезний тепловий насос забезпечує все англійське селоАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїУ Кенії зростає кількість жертв повенейГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: