19.09.2024
Телеканал NTD

Загадкове респіраторне захворювання вражає собак у всіх США

Загадкове респіраторне захворювання вражає собак у всіх США

Загадкове респіраторне захворювання вразило собак щонайменше у 14 штатах США. Про це повідомляє Американська ветеринарна медична..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Загадкове респіраторне захворювання вразило собак щонайменше у 14 штатах США. Про це повідомляє Американська ветеринарна медична асоціація. Лабораторії поспішають визначити збудник, але поки що без успіху.

Досі незрозуміло, що це за захворювання: вірусне чи бактеріальне. Є припущення, що це форма добре вивченої хвороби собак під назвою розплідниковий кашель.

Симптоми, подібні до застуди, тривають від чотирьох до шести тижнів. Вони також можуть перерости в пневмонію, до того ж дуже швидко: за 24–36 годин.

[Рена Карлсон, президент Американської ветеринарної медичної асоціації]:

«Зазвичай у цих випадках аналізи показують негативний результат на звичайні збудники. Водночас захворювання триває дуже довго: 4–6 тижнів».

Випадки невідомого респіраторного захворювання реєструють уже кілька місяців. Однак перед сезоном відпусток Асоціація активізувала свою роз’яснювальну роботу.

У штаті Орегон зареєстровано близько 200 випадків захворювання. Також надходять повідомлення з Каліфорнії, Колорадо, Флориди, Джорджії, Айдахо та інших штатів.

Міністерство сільського господарства Орегону вже почало працювати з місцевими лабораторіями, щоб знайти збудник.

Ветеринари рекомендують власникам собак робити тваринам щеплення, а також звертатися по допомогу відразу, щойно з’являться симптоми.

Також зазначають, що антибіотики проти нової хвороби виявилися неефективними.

Наразі мало ознак того, що хвороба може передаватися людям, але ветеринари попереджають власників собак, щоб ті були обережними. Особливо, якщо врахувати, що у святковий сезон сім’ї збираються разом, а домашніх тварин часто беруть із собою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Загадкове респіраторне захворювання вражає собак у всіх СШАУ Кенії зростає кількість жертв повенейНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ Кенії люди гинуть від повенейЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: