04.07.2024
Телеканал NTD

Ярмарок та ошатні ялинки: в Європі готуються до Різдва

Ярмарок та ошатні ялинки: в Європі готуються до Різдва

У Старому місті Праги сотнями вогнів засяяла головна ялинка країни. Її висота — 20 метрів. Привезли..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У Старому місті Праги сотнями вогнів засяяла головна ялинка країни. Її висота — 20 метрів. Привезли дерево з гірського регіону Чехії.

Різдвяну ялинку прикрасили гірляндою завдовжки вісім кілометрів. На гілках розвісили понад 300 куль та півсотні різдвяних зірок.

[жителька Праги]:

«Я нетерпляче чекаю Різдва та зустрічі із сім’єю».

А це Софія — столиця Болгарії. Тут біля ялинки, що сяє вогнями, настрій дітям підіймає Санта-Клаус. А неподалік виріс цілий ліс із маленьких різдвяних ялинок. Усі пишно прикрашені іграшками, дощиком та гірляндами.

[житель Софії]:

«Я радію не так за себе, як за дітей. Різдво — чудове свято наприкінці року. Воно завершує черговий цикл життя й у ньому є веселі моменти — подарунки та сюрпризи».

Святковий сезон прийшов і до Баварії. На головній площі Нюрнберга відкривається різдвяний ярмарок — один із найбільших у Німеччині. Усе починається з традиційної вистави. На балконі церкви з’являється Крісткінд — Немовля Ісус. Його роль грає дівчина у вбранні янгола. Баварці вірять, що подарунки дітям приносить не Санта, а Крісткінд. Він влітає в будинок через вікно й залишає дари під ялинкою.

[гість ярмарку]:

«Це потрібно для різдвяної атмосфери. Сьогодні почався різдвяний ярмарок. Без нього Різдво для мене не Різдво. Коли під час пандемії ярмарок скасували, це була катастрофа. Тож я дуже щасливий. Приїжджаю сюди щороку. Я з Нюрнберга й щороку буваю на відкритті. Без цього просто ніяк».

На площі працює 170 кіосків. Тут можна придбати різдвяні дерев’яні прикраси, скляні ялинкові іграшки, а також традиційні нюрнберзькі пряники та смажені ковбаски.

На думку істориків, різдвяний ярмарок у Нюрнберзі проводять із початку XVII століття. А із середини минулого століття його незмінно відкриває Крісткінд зі своїми янголами-помічниками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ярмарок та ошатні ялинки: в Європі готуються до РіздваЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: