09.12.2024
Телеканал NTD

Старість без хвороб: ВООЗ закликає до здорового способу життя

Старість без хвороб: ВООЗ закликає до здорового способу життя

У 2024 році в Європі людей старших за 65 років стане більше, ніж дітей та підлітків..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

У 2024 році в Європі людей старших за 65 років стане більше, ніж дітей та підлітків віком до 15 років. Такі цифри наводить у новій доповіді Всесвітня організація охорони здоров’я. У зв’язку з цим вона закликає людей дбати про здоров’я, щоб зберегти його й у старості.

ВООЗ рекомендує дотримуватися середземноморської дієти, у якій переважає рослинна їжа й корисні жири. Також важливо робити фізичні вправи для профілактики хронічних хвороб, що виникають через ожиріння.

Так, людям похилого віку радять виконувати нескладні вправи не менш як дві з половиною години на тиждень. Це може бути просто прогулянка швидким кроком. Ті, хто звик до фізичних навантажень, можуть бігати підтюпцем чи плавати. Лікарі кажуть, що зміцнювати м’язи дуже важливо. Це поліпшить рухливість і вбезпечить від падінь, які для людей у віці нерідко закінчуються переломами.

Також фізична активність зміцнює імунітет.

[Стівен Вайтинг, працівник ВООЗ]:

«Згідно з даними, гіподинамія, надмірна вага й ожиріння провокували тяжкий стан за зараження ковідом, до того ж хвороба протікала довго».

ВООЗ зазначає, що про здорове старіння також мають дбати уряди країн. Так, у Фінляндії до цього підходять всебічно: у містах є багато велосипедних та пішохідних доріжок, також влада організує різноманітні спортивні заходи та впроваджує інші заходи.

[Стівен Вайтинг, працівник ВООЗ]:

«Громадські програми необхідні не лише для фізичного, а й для психічного здоров’я. Вони також важливі для соціальної інтеграції».

Працівники ВООЗ підрахували, що система охорони здоров’я ЄС могла б щороку заощаджувати вісім мільярдів євро. Для цього потрібно лише, щоб люди вели фізично активний спосіб життя й дотримувалися інших рекомендацій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Старість без хвороб: ВООЗ закликає до здорового способу життяЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяСрібна шахта відродила занепале боснійське містоШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: