20.10.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв стрільця в Канаді зросла до 16

Кількість жертв стрільця в Канаді зросла до 16

Щонайменше 16 людей стали жертвами стрільця в канадській провінції Нова Шотландія. Серед загиблих — співробітниця поліції..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Щонайменше 16 людей стали жертвами стрільця в канадській провінції Нова Шотландія. Серед загиблих — співробітниця поліції з 23-річним стажем. У неї залишилося двоє дітей. Жінка загинула під час операції із затримання злочинця.

Стрілець був частково одягненим у поліційну форму й пересувався на автомобілі, пофарбованому як поліційний. Перша інформація про постріли надійшла з прибережного містечка Портапік. Звуки стрілянини доносилися з житлового будинку. Потім чоловік стріляв ще в кількох місцях.

Правоохоронці намагалися знешкодити його впродовж 12 годин. Місцевих жителів просили не виходити з будинків.

[Кріс Лезер, старший суперінтендант поліції]:
«Ми зосередилися на безпеці місцевих жителів. <…> Пошуки підозрюваного завершилися вранці — ми його знайшли. І я можу підтвердити, що він мертвий».

Стріляв 51-річний стоматолог Габріель Вортман. Поліціянтом він не був. Згідно з попередньою інформацією, більшу частину своїх жертв Вортман не знав. Його мотиви поки невідомі. З тероризмом інцидент не пов’язують.

[Лі Бергерман, співробітниця поліції]:
«Сьогодні дуже багато сімей у жалобі. Їм потрібна підтримка. Ця подія вразила всю провінцію. Нам як жителям Нової Шотландії потрібно зробити те, чим ми славимося — об’єднатися у важкі часи й підтримувати одне одного».

Для Канади інцидент став найбільш смертоносною масовою стріляниною в сучасній історії. Тут торгівля зброєю регулюється суворіше, ніж у США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв стрільця в Канаді зросла до 16Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: