19.09.2024
Телеканал NTD

Ситуацію з навалою сарани в Африці ускладнює пандемія

Ситуацію з навалою сарани в Африці ускладнює пандемія

У Східній Африці намагаються впоратися з навалою сарани — уже другою за останні кілька місяців. І..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У Східній Африці намагаються впоратися з навалою сарани — уже другою за останні кілька місяців. І все це на тлі обмежень через пандемію коронавірусу.

Потерпає Ефіопія, Кенія та Сомалі. Як повідомляють у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН, навала цих комах-шкідників стала небувалою загрозою продовольчій безпеці трьох країн.

Тут через поширення коронавірусу запровадили обмеження на пересування персоналу й використання пестицидів. Однак попри це й далі намагаються стримувати хмари сарани.

[Амброз Нгетіх, співробітник проекту ООН]:

«Тільки-но намагаєшся стримати її розповсюдження в одному регіоні, одразу ж починається навала в іншому. І неможливо контролювати все це одночасно».

Кількість сарани в Східній Африці різко зросла наприкінці минулого року. Причиною стали незвичайні погодні умови. Хмари шкідників прийшли з Ємену.

Тепер вони з’їдають посіви нового сільгоспсезону.

[Джорж Доддс, фермер]:
«Для дрібних фермерів це дуже велика проблема. Для всієї продовольчої безпеки Кенії. Плюс проблема з коронавірусом. Як нам годувати країну? Уся наша продукція йде на місцеві ринки».

Рій пустельної сарани площею квадратний кілометр містить до 80 мільйонів комах.

ООН попереджає, що, якщо не вжити заходів, то майбутнього сезону дощів кількість сарани може зрости у двадцять разів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ситуацію з навалою сарани в Африці ускладнює пандеміяІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСвітові ціни на какао б’ють рекордиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: