27.09.2024
Телеканал NTD

Електричні велосипеди та скутери на виставці IAA Mobility в Мюнхені

Електричні велосипеди та скутери на виставці IAA Mobility в Мюнхені

Велосипедні доріжки в центрі Мюнхена — незвично жваві. Річ у тім, що в місті проходить автосалон..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Велосипедні доріжки в центрі Мюнхена — незвично жваві.

Річ у тім, що в місті проходить автосалон IAA Mobility, під час якого можна протестувати всі велосипеди та інші двоколісні й триколісні транспортні засоби, які на ньому демонструють. Для них з’явилася нова назва — електромобільність.

[Джеймс Аттвуд, редактор журналу Autocar]:

«Ринок електричних велосипедів значно зріс і змінюється дуже швидко. Цікаво, як швидко розвивається розроблення. Спочатку ми бачили багато китайських фірм, які пропонували відносно прості речі, багато звичайних двигунів і деталей. Але останніми роками бере участь більше великих технологічних фірм».

Компанія Bosch не згаяла можливості показати свою новинку. Це Performance Line SX — найлегший електромотор для велосипеда, який будь-коли робив німецький бренд. Він важить трохи більш як два кілограми та призначений для спортивних велосипедів.

А тайванська компанія Gaius Automotive перейшла з електромобілів на вантажні скутери. Її Rapide-3 може проїхати на одному заряді 180 кілометрів. Вантажність — 200 кілограмів. Вартість — 11 тисяч євро.

[Еньлен Чан, представниця компанії Gaius Automotive]:

«Ми знаємо, що триколісні авто можуть легко перекинутися на поворотах на великій швидкості або якщо вони повністю завантажені. Але з нашим стабілізатором транспорт зможе маневрувати та повертати більш плавно й легко».

Для тих, хто віддає перевагу педалям, Fulpra Motors пропонує вантажні велосипеди з вищим корисним навантаженням — 350 кілограмів.

[Джеймс Аттвуд, редактор журналу Autocar]:

«Раніше доводилося крутити педалі ногами. Але тепер є електричний двигун, який трішки допомагає. Це справді змінює методи дизайну велосипедів, а також їхню вантажність».

Ще одна компанія міської мобільності — шведська Stilride. Вона створила легкий електромотоцикл. Його корпус виготовлено з одного складеного листа іржостійкої сталі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: