04.05.2024
Телеканал NTD

Іранський автомайстер повертає до життя культові «кадилаки»

Іранський автомайстер повертає до життя культові «кадилаки»

Цей Cadillac Seville («Кадилак Севіль») ніби щойно зійшов з конвеєра. Але насправді, його збудували в 78-му...

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Цей Cadillac Seville («Кадилак Севіль») ніби щойно зійшов з конвеєра. Але насправді, його збудували в 78-му. А зараз він дістав друге життя в майстерні іранця Хосро Дахагіна.

Seville дебютував 75-го. Тоді він став найменшим і найдорожчим «Кадилаком». Люксову модель випускали в Ірані. Вона так і називалася – Cadillac Iran. Тоді тут був єдиний завод за межами США, на якому збирали «кадилаки».

[Хосро Дахагін, власник майстерні]:
«Cadillac Iran – це найрозкішніший і найособливіший автомобіль, зібраний у нашій країні. <…> На той час жодна інша марка ні в чому не могла змагатися з цим автомобілем».

В Ірані випустили понад 2500 машин цієї моделі. До Ісламської революції 1979 Cadillac Seville уважався в Ірані вершиною розкоші. Він був оснащений двигуном V8, сидіннями з електроприводом, електричними склопідйомниками та автоматичними дверними замками.

Після державного перевороту Іран потрапив під санкції США. Автозапчастини стали майже недоступні.

[Хосро Дахагін, власник майстерні]:
«Минув час, і ці автомобілі зламалися. Належного обслуговування не було. Деякі з них повністю стали непридатними. Зараз, через багато років, ми відновлюємо ці автомобілі. Вони повертаються на дороги. На тлі інших машин вони дуже гарні й особливі».

В 75-му ціни на Seville починалися з 12 тисяч доларів. Нині відреставровану машину в Ірані можна продати за 40 тисяч. На відновлення іноді йде до півтора року.

[Хосро Дахагін, власник майстерні]:
«Мені подобається (бачити результати реставрації). Це незвичне відчуття. Коли бачу фотографії автомобіля до та після, це викликає незвичайні емоції».

Після реставрації зламані «кадилаки» перетворюються на надійні машини. Вони придатні навіть для далеких подорожей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: