03.03.2024
Телеканал NTD

Літальне таксі з вертикальним зльотом і посадкою протестували в Іспанії

Літальне таксі з вертикальним зльотом і посадкою протестували в Іспанії

«Вертикальне» таксі піднімається над злітно-посадковою смугою на півдні Іспанії. Це дітище німецької компанії Lilium. Випробування проходять..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

«Вертикальне» таксі піднімається над злітно-посадковою смугою на півдні Іспанії.

Це дітище німецької компанії Lilium. Випробування проходять у Вільякаррільйо, де розташований центр тестування літальних апаратів майбутнього.

[Даніель Віганд, співзасновник та інженер компанії]:
«Це повністю електричний реактивний літак із вертикальним зльотом і посадкою. Сьогодні ми бачили випробувальний політ. Він пролетів дуже близько до глядачів. Ми хотіли показати низькошвидкісні можливості літака та його маневреність, тому летіли повільніше, ніж зазвичай».

Мюнхенська компанія, заснована 2015 року, вбудувала реактивні двигуни у закрилки. Саме це забезпечує вертикальний зліт і посадку.

У салоні можна розмістити до шести пасажирських місць.

Літаком керували дистанційно. Але там також є місце для пілота.

Нещодавно компанія підписала контракти на продаж вертикального таксі з низкою країн, зокрема з Китаєм, Італією та Швейцарією.

Наступний крок розробника — збирання серійної версії.

[Даніель Віганд, співзасновник та інженер компанії]:
«Літак із цією технологією надійде в серійне виробництво та буде сертифікований. Ми розпочнемо остаточне складання у грудні цього року. А наступного року зробимо перші пілотовані випробувальні польоти для сертифікації».

Випробувальний політ проходив в Андалусії, де температура повітря піднімалася до 30 градусів Цельсія.

[Даніель Віганд, співзасновник та інженер компанії]:
«Літаки розраховані на відносно високу температуру, до 50 градусів. Вони на 100% електричні. Це велика мотивація для нас, щоб зробити авіацію екологічною».

Експерти зазначають, що «літальні таксі» можуть стати реальністю у світі вже до 2030 року. Але все залежатиме від споживчого попиту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: