28.05.2024
Телеканал NTD

Комісія США закликає накласти на Китай санкції за переслідування через релігійні переконання

Комісія США закликає накласти на Китай санкції за переслідування через релігійні переконання

Комісія США з питань міжнародної релігійної свободи оприлюднила свою щорічну доповідь. Згідно з нею низка країн..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Комісія США з питань міжнародної релігійної свободи оприлюднила свою щорічну доповідь. Згідно з нею низка країн і далі порушує право на віросповідання своїх громадян.

Так, Індію звинувачують у тому, що вона «проводить загальнонаціональні кампанії залякування й насильства щодо релігійних меншин», таких як мусульмани.

Голова Комісії Тоні Перкінс закликав Держдепартамент США додати Індію до списку країн, що викликають особливі побоювання.

[Тоні Перкінс, голова Комісії США з питань релігійної свободи]:
«Там можна бачити тенденцію до дуже проблемних і тривожних дій. Ми знову бачимо, що і держава, і недержавні організації систематично і явно порушують релігійні свободи».

Загалом у звіті 14 країн. Серед них особливо виділили Китай, який теж хочуть додати до списку країн, що викликають побоювання.

Один із членів Комісії зазначив, що КНР — головний світовий порушник прав людини та релігійних свобод і його не можна порівняти з жодною іншою країною за масштабами переслідувань.

Голова Комісії Тоні Перкінс згадав про те, що в Китаї, згідно з результатами незалежних розслідувань, у в’язнів сумління масово вирізають органи для трансплантації. І більшість жертв — прихильники мирної духовної практики Фалуньгун, яку репресує комуністична партія.

[Тоні Перкінс, голова Комісії США з питань релігійної свободи]:
«Ми бачимо, що Фалуньгун — це ще одна релігійна меншина, яку в Китаї репресують. Насправді це пов’язано з насильницьким вирізанням органів… Ми бачимо, і цьому багато доказів, що це стало в Китаї великим бізнесом».

Комісія домагається того, щоб на країни, що викликають особливе занепокоєння, США накладали санкції. Цього разу вона закликала вжити заходів щодо чиновників, які беруть участь у релігійних репресіях.

Слід зазначити, що в низці країн, відповідно до звіту, ситуація поліпшилася. Приміром, у Судані, де нині діє перехідний уряд, дозволили свободу віросповідання й поклоніння.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: