16.10.2024
Телеканал NTD

Дедалі частіші вибухи електровелосипедів у США змушують переглянути закони

Дедалі частіші вибухи електровелосипедів у США змушують переглянути закони

Луїс Перес їздить вулицями Нью-Йорка електровелосипедом з літій-іонним акумулятором. Він працює кур'єром. Оскільки педалі крутити не..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Луїс Перес їздить вулицями Нью-Йорка електровелосипедом з літій-іонним акумулятором. Він працює кур’єром. Оскільки педалі крутити не треба, він може кататися весь день і не втомлюватися.

[Луїс Перес, кур’єр]:

«Я працюю з 6-ї ранку до 10:30 вечора — майже 14–15 годин».

У Нью-Йорку на велосипедах їздить близько 65 тисяч кур’єрів. І літій-іонні батареї у них викликають дедалі більше занепокоєння. Особливо дешеві китайські моделі.

Лише за перші шість місяців цього року міська пожежна служба відреагувала на понад 100 пожеж, які виникли через літій-іонні акумулятори. Унаслідок них загинуло 13 людей.

Камери відеоспостереження зафіксували багато займань.

[Лаура Кавана, комісар пожежної служби]:

«Оскільки в них великий заряд, коли вони спалахують, то справді вибухають. Часто ми кажемо: мають працювати детектори диму. Це дає достатньо часу, щоб вибратися. Але часу буде недостатньо, якщо щось подібне вибухне у вашому коридорі».

Скоро Комісія з безпеки споживчих товарів США проведе слухання з цієї теми у Вашингтоні. Очікують, що вона створить нові закони, які регулюватимуть галузь.

[Лаура Кавана, комісар пожежної служби]:

«Вони можуть установити стандарти для будь-яких споживчих пристроїв. І це справді те, що ми хочемо тут бачити».

Електровелосипеди не заборонятимуть, однак тепер усі продавці спочатку муситимуть сертифікувати їх у незалежній компанії з перевіряння безпеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дедалі частіші вибухи електровелосипедів у США змушують переглянути закониПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Дощу немає: жителі Амазонії потерпають через посухуЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР КонгоЛісові пожежі в Болівії та Бразилії: під загрозою люди та історичні об’єкти«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівХорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: