19.02.2024
Телеканал NTD

Притулок у лісовій глушині в Чилі рятує диких тварин

Притулок у лісовій глушині в Чилі рятує диких тварин

У лісовій глушині в Чилі сховався притулок для диких тварин. Цьогоріч тут багато нових мешканців. Це..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

У лісовій глушині в Чилі сховався притулок для диких тварин. Цьогоріч тут багато нових мешканців. Це й лисиці, і сови, і соколи, і навіть хижі кішки. Усім потрібне лікування та реабілітація.

Цьогоріч ліси в Чилі постраждали від пожеж, які спалахнули наприкінці січня й вирували майже місяць. Загалом було понад 400 осередків займання. Вогонь випалив територію 430 тисяч гектарів. Десятки людей залишилися без даху над головою, і тисячі тварин втратили середовище існування. За кілька місяців після пожеж почалися зливи й повені.

[Маїса Рохас, міністр довкілля Чилі]:
«Ми переживаємо серйозну екологічну кризу. Це проявляється і в утраті біорізноманіття».

У притулку для диких тварин намагаються допомогти всім мешканцям лісу, які потрапили в біду.

[Кендра Івелич, директорка притулку для тварин]:

«Ми відкриті для всіх і готові лікувати тварин, щоби потім звільнити. Але часто буває так, що тварину більше не можна випускати на волю».

Найближчими днями на території притулку відкриється новий виставковий та освітній простір. Там гості зможуть знайомитися з тваринами та птахами, яким довелося залишитися в неволі після отриманих травм. Також відвідувачам розповідатимуть, як берегти природу.

[Кендра Івелич, директорка притулку для тварин]:
«Я хочу, щоб ми не мали потреби відновлювати дику природу. І це наша мета. Але як її досягти? Треба пояснювати людям, що наша людська діяльність має бути позитивною, а не негативною, щоб дедалі менше тварин потребувало допомоги».

Притулок розташований неподалік Сантьяго. Він працює вже 20 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Притулок у лісовій глушині в Чилі рятує диких тваринУ Кенії зростає кількість жертв повенейДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуЯку країну визнали найщасливішоюНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: