04.02.2024
Телеканал NTD

Позашляховики та багно: в Угорщині проходить фестиваль Babod

Позашляховики та багно: в Угорщині проходить фестиваль Babod

Справжня розвага для шанувальників позашляховиків. В Угорщині проходить фестиваль Babod. Тут можна не лише побачити техніку,..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Справжня розвага для шанувальників позашляховиків. В Угорщині проходить фестиваль Babod. Тут можна не лише побачити техніку, яка їздить бездоріжжям, а й самому вивалятися в багнюці.

[Фредеріка Славік, учасниця]:

«Я виросла в старому світі. Ми не сиділи за планшетами й не грали в комп’ютерні ігри — ми виходили на дитячий майданчик. Ось тепер ми живемо в тому дитинстві. Ми можемо знову вийти на дитячий майданчик і робити все, що схочемо».

Тут беруть участь дизельні й бензинові машини, від яких у Європі дедалі більше відмовляються на користь електричних.

Деякі учасники кажуть, що ніколи не стали б їздити на електромобілі.

[Фредеріка Славік, учасниця]:

«Я хочу тиснути справжню педаль газу до упору».

Ці потужні авто дедалі менш бажані в містах і на автомагістралях. Ліси Угорщини стали одним із їхніх останніх притулків, де водії можуть віддатися своїй пристрасті.

[Ласло Гада, учасник]:

«Ми втрачаємо дедалі більше наших можливостей, усе менше місць, де ми можемо дістати реальний досвід бездоріжжя, де можемо використовувати якості наших авто й відчути їхню потужність».

Співорганізатор фестивалю згоден.

[Віктор Клаусманн, співорганізатор фестивалю]:

«Ви більше не можете мчати через огіркові поля, як ми раніше казали. Але тут ви можете насолоджуватися бездоріжжям у регульованих і безпечних умовах».

Захід триває три дні. За цей час коло 15 тисяч глядачів можуть подивитися, як позашляховики борються з ріками багна.

Зазвичай відвідувачі проводять цей час у найближчому кемпінгу. Вони вболівають за перегонців і, звісно, купають один одного в калюжах.

Фестиваль уперше організували у 80-х роках минулого століття. Це зробили німці, яким забороняли їздити їхніми лісами. Вони збиралися біля озера Балатон до 1996 року. Пізніше захід почали організовувати місцеві автолюбителі. Нині його вважають найбільшим таким у Європі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: