21.01.2024
Телеканал NTD

Гігантську пластикову пляшку «викинули» на берег Женевського озера

Гігантську пластикову пляшку «викинули» на берег Женевського озера

Гігантська зім'ята пляшка, наче недбало викинута, лежить на зеленому березі Женевського озера. Картину створив швейцарсько-французький художник..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Гігантська зім’ята пляшка, наче недбало викинута, лежить на зеленому березі Женевського озера. Картину створив швейцарсько-французький художник Сайпе. Малював крейдою та вугіллям.

[Сайпе, художник]:

«Ви бачите тут чорний колір. Це деревне вугілля. Іноді таке враження, що трава спалена. А це біла крейда. Між ними різні відтінки сірого. Це надає моїм картинам об’єму».

Розмір картини дорівнює площі трьох тенісних кортів. Пляшку намальовано в парку Луї-Бурже в Лозанні.

[Сайпе, художник]:

«Ідея в тому, щоб нагадати про повагу до природи й води. <…> Річка Рона бере початок тут, перетинає всю Францію і впадає в Середземне море. Тож наш вплив має глобальний характер».

Сайпе створює гігантські картини в різних країнах. Використовує лише екологічні методи. Малює на траві, піску та інших поверхнях. Зображення зім’ятої пляшки протримається два-три тижні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантську пластикову пляшку «викинули» на берег Женевського озераВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіСендбординг повертається до НамібіїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівВ Італії вимирають газетні кіоскиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: