21.11.2024
Телеканал NTD

Вантажний безпілотник успішно випробували в Болгарії

Вантажний безпілотник успішно випробували в Болгарії

У Болгарії на аеродромі «Балчик» готують до випробувань новаторський безпілотник Black Swan. Від успіху тестування залежить,..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

У Болгарії на аеродромі «Балчик» готують до випробувань новаторський безпілотник Black Swan. Від успіху тестування залежить, чи вдасться переворот у транспортній галузі. Із землі безпілотником керують два досвідчені пілоти. Політ проходить штатно.

Натхненники проєкту — брати Костянтин і Свілен Рангелови. Під їхнім керівництвом і з’явився цей вантажний безпілотний літак. Він працює на бензині. Здатний пролетіти 2500 кілометрів. На борту міститься вантаж вагою до 350 кілограмів. Водночас безпілотник виділяє на 60 % менше шкідливих газів, ніж аналогічний транспорт.

[Стефан Христозов, авіаційний інженер]:

«Це унікальний проєкт. Примітно, що цей літак працює на бензині, а він доступний скрізь. Вони вибрали найбільш стандартну конструкцію літака, яку багато де використовують, а їхня бізнес-модель орієнтована на середній сегмент».

Ціль проєкту — надавати торговим компаніям надійні логістичні послуги.

[Свілен Рангелов, співзасновник проєкту]:

«Ми намагаємося зробити перевезення дешевшими, швидшими й екологічнішими».

Перший політ пройшов успішно. Засновники проєкту сподіваються запустити комерційні рейси до кінця року.

[Свілен Рангелов, співзасновник проєкту]:

«Ми вже маємо ліцензію. Ми на кілька років випередили потенційних конкурентів, і це вражає. Спочатку ми почнемо польоти до Греції, після цього до середземноморських країн, зокрема Італії і Мальти, а потім літатимемо ще далі».

Стартапу ще належить створити парк вантажних безпілотників, налагодити технічне обслуговування й розв’язати безліч інших питань.

Проєкт фінансують інвестори із 12 країн. Вони вклали в нього вже 40 мільйонів доларів. Кошти також надала Європейська рада інновацій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вантажний безпілотник успішно випробували в БолгаріїЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: