21.04.2024
Телеканал NTD

Новий засіб від комарів із великим радіусом дії розробили в Ізраїлі

Новий засіб від комарів із великим радіусом дії розробили в Ізраїлі

Новий «хімічний камуфляж» від комарів винайшли в Ізраїлі. Учені кажуть, що його радіус дії значно більший,..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Новий «хімічний камуфляж» від комарів винайшли в Ізраїлі. Учені кажуть, що його радіус дії значно більший, ніж у звичайних спреїв. 99 % москітів не наважаться навіть наблизитися до того, хто його застосує.

[Джонатан Бобот, провідний дослідник]:

«Ми розробили новий природний репелент, який діє на великій відстані. Він значно ефективніший за інші репеленти, що працюють точково. Коли наносиш їх на шкіру, комарі однаково підлітають. Просто вони не сідають на вас і не кусають».

Розробляли речовину коло трьох років. Новий засіб складається з двох компонентів.

[Джонатан Бобот, провідний дослідник]:

«Перший — це сам відлякувач комах — індол. Він є у квітах, тому має гарний запах, що добре. І ми комбінуємо його з полімером, який називається целюлозою — основним компонентом деревини. Поєднуючи їх разом, ми досягаємо відлякування на 99 %».

Дослідження показує, що, якщо нанести тонкий шар нанокристалів целюлози на шкіру людини, комарі сідають на неї на 80 % рідше.

Якщо ж додати індол, ефективність значно підвищується.

Причому така комбінація — нова для ринку репелентів.

[Джонатан Бобот, провідний дослідник]:

«Він запобігає появі вашого запаху, який приваблює комарів. Потім він дуже повільно вивільняє наш репелент. Так він продовжує термін захисту».

Для сотень тисяч людей у всьому світі комарі — не просто дратівливий чинник, а й смертельна загроза. Вони переносять небезпечні хвороби. Наприклад, малярію, від якої у 2017 році померло 435 тисяч осіб.

Новий засіб від комарів планують вивести на комерційний ринок упродовж року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий засіб від комарів із великим радіусом дії розробили в ІзраїліПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: