14.09.2024
Телеканал NTD

Фермери Іспанії радіють дощу після тривалої посухи

Фермери Іспанії радіють дощу після тривалої посухи

Фермери сходу Іспанії сподіваються, що після кількамісячної посухи нинішні дощі врятують їхній урожай. [Сантьяго Паскаль, член..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Фермери сходу Іспанії сподіваються, що після кількамісячної посухи нинішні дощі врятують їхній урожай.

[Сантьяго Паскаль, член асоціації фермерів]:

«Ми зіткнулися з дуже тривожною ситуацією: через посуху, нестачу води й високі температури деякі культури майже виснажилися. Те, що напередодні літа вже багато годин випадає до 40 літрів опадів на квадратний метр, це справжнє благословення».

Утім, деяких фермерів непокоїть, що цих опадів може бути замало.

[Хосе Вісенте, голова профспілки фермерів]:

«Після стількох місяців очікування дощу ми дуже вдячні. Це гарбузові й арахісові поля. Ми не знаємо, який зрештою через засуху буде врожай».

Водночас подекуди дощі були настільки рясними, що пошкодили частину врожаю. Але фермери однаково переважно вважають їх благом.

[Рауль Марін, фермер]:

«Дощ — це величезне благословення. Урожай буде чудовим».

У Валенсії опадів випало більше, ніж за попередні шість місяців. Якщо говорити про всю Іспанію, то в період із жовтня 2022-го по 21 травня 2023 року опадів було на 28 % менше, ніж у середньому за цей період.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери Іспанії радіють дощу після тривалої посухиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЯк угорці повертаються до сільського життяТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: