26.11.2024
Телеканал NTD

В Індії під час карантину підгодовують священних мавпочок

В Індії під час карантину підгодовують священних мавпочок

Десятки сірих лангурів вибігли з парку до людей, надіючись на частування. Ці мавпочки в індійському окрузі..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Десятки сірих лангурів вибігли з парку до людей, надіючись на частування. Ці мавпочки в індійському окрузі Горакхпур завжди покладалися на місцевих жителів. Але коли в Індії запровадили тритижневий карантин, вони втратили підтримку.

Однак місцеві віряни, що працюють при храмі, не кидають лангурів напризволяще. Вони годують їх вранці й увечері.

[Вінод Нішад, житель Горакхпуру]:
«Коли почався карантин, я побачив, що мавпи вештаються навколо. Раніше вони вибігали, щойно прийде людина. І я збагнув, що їм нема чого їсти. Ми годуємо їх коржиками пурі, солодощами й нутом».

Сірих лангурів в Індії вважають священними мавпами. Їх також називають хануманами чи гульманами. Хануман — це мавпоподібне божество в індуїзмі. Його шанують як покровителя наук і сільського життя.

Лангури часто розоряють сільськогосподарські посіви й залазять у будинки людей, звідки забирають їжу й речі. Однак мавпам усе минається, бо навіть кричати на них уважається гріхом.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії під час карантину підгодовують священних мавпочокЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: