20.11.2024
Телеканал NTD

У Перу газова компанія шукає стародавні гробниці індіанців

У Перу газова компанія шукає стародавні гробниці індіанців

І бізнес, і наука. Газова компанія в Перу мимоволі працює і в галузі археології. Прокладаючи труби,..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

І бізнес, і наука. Газова компанія в Перу мимоволі працює і в галузі археології. Прокладаючи труби, вона перекопала майже всі вулиці Ліми та Кальяо. І в процесі зробила 1700 археологічних знахідок. Її керівництво мусило найняти археологів.

[Сесилія Камарго, археолог і працівниця газової компанії]:

«Ми знайшли багато цінностей. Це й руїни доіспанських будівель, серед яких кам’яні стіни, і глинобитні перегородки, і ритуальні давні посудини, і безліч поховань».

Останнє відкриття зробили в Лімі. Робітники знайшли останки людини, яка жила 600 років тому в епоху культури чанкай. Останки загорнуто в саван. Зараз археологи обережно відокремлюють його від кісток.

У Перу часто під час будівельних робіт знаходять стародавні останки й руїни будівель. У самій тільки Лімі є 400 пам’яток археології.

Найбільш важливі археологічні комплекси Перу — це руїни стародавнього міста Мачу-Пікчу в регіоні Куско й таємничі геогліфи Наски, що на південному узбережжі країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу газова компанія шукає стародавні гробниці індіанцівДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіУнікальний датчик пожеж здобув премію Дайсона у Великій БританіїРоботи-тренери допомагають у реабілітації пацієнтів, які перенесли інсульт«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіРоботаксі та ШІ захоплюють робочі місця в КитаїУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуГігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасБіонічну «м’яку» стопу розробили в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: