19.02.2024
Телеканал NTD

У Бельгії імітують крик чайок, щоб відновити їхню репутацію

У Бельгії імітують крик чайок, щоб відновити їхню репутацію

Чайки вже давно здобули славу нахабних злодюжок, які до того ж постійно порпаються в сміттєвих баках...

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Чайки вже давно здобули славу нахабних злодюжок, які до того ж постійно порпаються в сміттєвих баках. Тож мало хто любить цих птахів. Але в бельгійському прибережному містечку Де-Панне намагаються відновити їхню репутацію за допомогою конкурсу. Його учасники змагаються в імітації крику чайки та її поведінки.

Цього року майстерність демонструють 50 осіб, зокрема й новачки. Виступ оцінюють за 20-бальною шкалою. За наслідування крику чайки можна отримати максимум 15 балів. Інші п’ять балів дають за імітацію рухів.

Переможцем став студент Технічного університету Ейндговена. Він бере участь уперше.

[Ярмо, переможець конкурсу]:
«Я щасливий і досі трохи вражений. Та я дуже радий перемозі».

Друге місце посіла бельгійка, яка опановує акторську майстерність. А на третьому місці учасник із Нідерландів.

[Роб, переможець конкурсу]:
«Гарний результат. Першого разу я брав участь у конкурсі у 2019 році. Тоді посів перше місце. Цього разу я знову планував піднятися на подіум, і мені вдалося».

Науковці вважають не дуже добре ставлення до чайок несправедливим.

[Ян Сейс, голова журі]:
«Чому їх дедалі більше в містах? Чому їх іноді вважають загрозою? Це наша провина. У містах зараз багато легкої здобичі. Якби ви були чайкою і знали, що одним рухом дзьоба можна відкрити бак для сміття й отримати обід, то що б зробили?»

Організатори надіються, що люди проявлять більше симпатії до чайок, адже ті — частина морської екосистеми.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Бельгії імітують крик чайок, щоб відновити їхню репутаціюТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: