07.04.2024
Телеканал NTD

Як геотермальні джерела забезпечують кенійців водою

Як геотермальні джерела забезпечують кенійців водою

Ось такі конструкції стали порятунком для кенійців округу Накуру. Тисячі людей тут потерпають від гострої нестачі..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Ось такі конструкції стали порятунком для кенійців округу Накуру. Тисячі людей тут потерпають від гострої нестачі води. Ситуацію погіршують постійні посухи. Але плюсом стало те, що цей регіон розташований у Східноафриканській рифтовій долині.

Приблизно 30 мільйонів років тому тут почався рух тектонічних плит. З’явилися гори, вулкани й розлами, а також геотермальні джерела. Саме вони й рятують ситуацію.

Місцеві жителі шукають такі джерела, копають ями завглибшки півтора метра й установлюють систему, у якій збирається й конденсується пара. Так отримують чисту придатну для пиття воду.

У селі Ебурру Мбарук поруч із такою установкою навіть відкрили школу.

[Пол Ндуту, працівник школи]:
«Коли ми відкрили початкову школу, то мали багато проблем із водою, тому для середньої школи ми обрали це місце. Вода є цілий рік, і ми ще збираємо дощову воду».

Через геологічні особливості глибокі колодязі тут рити не можна. Річок немає через розломи в землі. А найближче озеро забруднили фермери.

[Дуглас Чеге, житель села Ебурру Мбарук]:
«Район дуже забруднений. Тут багато теплиць, і вода стікає в озеро. Тому ми не можемо брати воду з озера для побутових потреб. Тож влада знайшла інший спосіб отримувати воду».

Утім, води не так багато, як хотілося б.

[Патрісія Ньягуті, жителька села Ебурру Мбарук]:
«Ми залежимо від цієї води. І хоч вона чиста, її недостатньо. Однак іншого джерела ми не маємо, а дощу давно не було».

Тим часом фахівці радять шукати більше геотермальних джерел. Тим більше, що воду з них можна одержувати постійно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як геотермальні джерела забезпечують кенійців водоюПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: