07.06.2024
Телеканал NTD

Перший будинок на Марсі: НАСА показало прототип

Перший будинок на Марсі: НАСА показало прототип

Приблизно такий вигляд матиме житло людей на Марсі. Будівлю надрукували на 3D-принтері в Космічному центрі НАСА..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Приблизно такий вигляд матиме житло людей на Марсі. Будівлю надрукували на 3D-принтері в Космічному центрі НАСА у Г’юстоні.

Тут чотири спальні, дві ванні кімнати, робоча зона, що сполучається з лабораторією, тренажерний зал, медпункт та відкритий піщаний майданчик, який імітує поверхню Червоної планети.

На Марс астронавтів планують відправити в 30-х роках. Перед цим НАСА на рік оселить команду тут і перевірить, як люди переноситимуть тривале перебування в ізоляції на чужій планеті.

[Грейс Дуглас, працівниця НАСА]:
«Ми зрозуміємо, як усі обмеження позначаться на здоров’ї і працездатності астронавтів через рік».

Одним з обмежень буде нестача води. Також астронавтам доведеться самим вирощувати овочі, такі як листовий салат чи помідори.

Але під час експерименту головну увагу приділятимуть психічному здоров’ю.

[Сьюзен Белл, працівниця НАСА]:
«Окрім ізоляції, обмеження свободи й величезної відстані до Землі, проблемою буде і взаємодія один з одним. Коли перебуваєш у невеликому житловому просторі з трьома іншими людьми, згодом починаєш від них втомлюватися».

Команда з чотирьох астронавтів пробуде на базі рік. Експеримент почнуть цього літа.

Тим часом НАСА вже обмірковує, як можна доставити на Червону планету 3D-принтери, щоб друкувати таке житло майбутніх марсіан.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший будинок на Марсі: НАСА показало прототипЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: