12.12.2024
Телеканал NTD

В Аризоні побито тепловий рекорд 1989 року

В Аризоні побито тепловий рекорд 1989 року

У штаті Аризона США зафіксовано новий температурний рекорд. У місті Фінікс 11 квітня термометри показали 37..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

У штаті Аризона США зафіксовано новий температурний рекорд. У місті Фінікс 11 квітня термометри показали 37 градусів Цельсія або 99 градусів Фаренгейта.

[Айла Дельгадо, жителька Фінікса]:
«Сиджу тут, а мій хлопець пішов прогулятись на гору. Зазвичай ходжу з ним, але сьогодні надто спекотно. Тож чекаю, коли він спуститься, і підемо додому».

Попередній рекорд цієї дати зафіксовано в 1989-му. Тоді температура була нижчою на 1 градус Фаренгейта.

[Еріненн Сеффелле, кліматолог штату Аризона]:
«1989 був дуже спекотним. Він побив багато рекордів. Зазвичай 100 градусів Фаренгейта очікуємо приблизно 2 травня».

Учені кажуть, що регіон зараз у міжсезонні, і різкі перепади температури притаманні цьому періодові.

[Еріненн Сеффелле, кліматолог штату Аризона]:
«Ми перебуваємо під так званим хребтом високого тиску, тому температура в Аризоні та столичному районі Фінікса дуже висока. Ускладнює ситуацію те, що останні кілька місяців було дуже холодно. Це на користь нашому сніговому покриву, але коли різко починає тепліти, через спеку люди мають проблеми зі здоров’ям».

Учені вважають, що зміна клімату спричинить ще екстремальніші посухи, урагани й лісові пожежі. На їхню думку, до кінця століття температура на Землі може стати вищою на 3,2 градуса Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Аризоні побито тепловий рекорд 1989 рокуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в Парижі137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВеликі повені на півночі Іраку: є загибліОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: