07.12.2024
Телеканал NTD

Табло індіанців мая для гри в м’яч знайшли в Мексиці

Табло індіанців мая для гри в м'яч знайшли в Мексиці

Мексиканські археологи виявили кругле табло мая, яке використовували під час гри в м'яч. Його знайшли на..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Мексиканські археологи виявили кругле табло мая, яке використовували під час гри в м’яч.

Його знайшли на місці археологічних розкопок у Чичен-Іці. Це було священне місто народу Іца, а також політичний та культурний центр мая на півночі півострова Юкатан у Мексиці.

За даними Мексиканського інституту антропології та історії, на диску зображено двох гравців у м’яч. Його знайшли в архітектурному комплексі «Чинчанчоб».

Експерти кажуть, що диск створили в ранній посткласичний період між 800 та початком 900 року нашої ери.

Як зазначають дослідники, це перше відкриття предмета з ієрогліфічним письмом за більш ніж одинадцять років розкопок. У цьому разі текст зберігся повністю.

ЮНЕСКО визнала Чичен-Іцу об’єктом Світової культурної спадщини. Туристи місто вважають другим за популярністю місцем археологічних розкопок у Мексиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Табло індіанців мая для гри в м’яч знайшли в МексиціВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: