08.04.2024
Телеканал NTD

Пишні весілля в Угорщині влаштовують дедалі рідше

Пишні весілля в Угорщині влаштовують дедалі рідше

Стрімке зростання інфляції заважає угорським парам проводити пишні весілля та й узагалі змушує відкласти створення сім'ї...

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Стрімке зростання інфляції заважає угорським парам проводити пишні весілля та й узагалі змушує відкласти створення сім’ї. На початку 2023 року кількість весіль впала до дев’ятирічного мінімуму.

Останніми роками умови для молодят у країні були вельми сприятливими. Це спричинило весільний бум. Угорщина була на першому місці в ЄС за кількістю шлюбів на душу населення. 2020 року було майже 7 весіль на 1000 осіб.

Проте ситуація кардинально змінюється. Наразі очікують, що середній показник інфляції перевищить 16 %. Це найбільше в ЄС. У країні дорожчає все: харчі, електроенергія та послуги. Також зростає і середній бюджет на весілля.

Кінга й Шандор спочатку відклали весілля через пандемію. Тепер кажуть, що на захід потрібно витратити майже вчетверо більше грошей, ніж вони планували у 2020 році.

[Кінга Урбан-Сабо, наречена]:
«Гадаю, що все значно подорожчало. Ми кілька разів збільшували бюджет. Кажуть, що весілля буває лише раз, тому ми виділяємо більше й урізаємо витрати на інші речі. Треба йти на компроміси, але це важко».

Організатори кажуть, що приголомшені витратами майбутні молодята навіть не відповідають на прайс-листи, надіслані електронною поштою.

[Бенце Дер, тамада]:
«Багато пар кажуть, що постали перед труднощами. Зі мною проблем немає, але в багатьох ресторанах кажуть, що поки не приймають бронювання, бо ціни постійно змінюються».

А ця пара відмовилася від пишної урочистості. Витрати на сукню й фотографа лягли на родичів.

[Тімея Сабо, наречена]:
«Ми домовилися, що весілля буде в Будапешті. Але лише церемонія. Від ресторану відмовилися. Ми зберемо родичів, а потім просто поїдемо веселитися з друзями. Не можемо собі дозволити витратити більше ніж 3900 євро».

За попередніми даними, у січні кількість весіль в Угорщині впала до 1230. Це найнижчий показник із січня 2014 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: