10.08.2024
Телеканал NTD

Сотні людей зустріли світанок серед руїн Теотіуакана

Сотні людей зустріли світанок серед руїн Теотіуакана

Зарядитися енергією на весь рік. Цій традиції вже тисячі років. У день весняного рівнодення сотні туристів..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Зарядитися енергією на весь рік. Цій традиції вже тисячі років. У день весняного рівнодення сотні туристів і корінних мексиканців підіймають руки до сонця. Цей ритуал проводять серед руїн Теотіуакана. Давнє місто розташоване за півсотні кілометрів від Мехіко.

[туристка з Колумбії]:
«Це неймовірно. Важко уявити, як усе це могли збудувати тисячі років тому. Приїхати сюди й доторкнутися до історії нашого світу — це чудово. Тут я сповнилася радістю».

[житель Мексики]:
«Ми приїхали, щоб зарядитися енергією. Для мене, як для мексиканця, головне — згадати нашу культуру й предків, і особливо — енергетику Теотіуакана, Чичен-Іци та інших історичних місць, залишених нам предками».

Весняне рівнодення відбувається приблизно 19–21 березня. Здавна люди вважали, що цього дня в Північній півкулі планети настає весна.

Багато корінних жителів зустрічають світанок у Теотіуакані в білому одязі. Деякі приносять амулети, щоб зарядити їх позитивною енергією.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні людей зустріли світанок серед руїн ТеотіуаканаЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: