10.11.2024
Телеканал NTD

Гаїтяни тікають із Порт-о-Пренса через озброєні банди

Гаїтяни тікають із Порт-о-Пренса через озброєні банди

Гаїтяни поспіхом залишають домівки в передмісті Порт-о-Пренса. У цьому районі дуже часто бувають перестрілки між злочинними..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Гаїтяни поспіхом залишають домівки в передмісті Порт-о-Пренса. У цьому районі дуже часто бувають перестрілки між злочинними бандами, які борються за контроль над територіями.

За даними місцевих ЗМІ, у понеділок бандити застрелили щонайменше дев’ять осіб. А минулої п’ятниці вони підпалили два десятки авто. В одному, зі слів очевидців, знайшли чотири обвуглені тіла.

Схожа ситуація і в інших районах передмістя столиці Гаїті. Люди звідти втікають, але не знають, куди подітися. А озброєні банди й далі наступають. За деякими оцінками, вони контролюють 60 % території Порт-о-Пренса.

Кілька днів тому прем’єр-міністр країни звернувся до війська. Він закликав його долучитися до поліції в боротьбі зі злочинними угрупованнями, які стають дедалі сильнішими. Наразі не зрозуміло, коли це станеться і яку роль відіграватиме армія.

Після вбивства у 2021 році президента Жовенеля Моїза в країні почалася соціально-політична криза. Обов’язки голови держави досі виконує прем’єр-міністр Аріель Анрі — член лівоцентристської соціал-демократичної партії «Патріотична єдність». За цей час злочинні угруповання ще більше активізувалися.

Від рук бандитів уже загинули сотні людей. Десятки тисяч стали вимушеними переселенцями. Деякі представники ООН закликають міжнародну спільноту ввести на Гаїті війська й зупинити насильство.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гаїтяни тікають із Порт-о-Пренса через озброєні бандиЯку країну визнали найщасливішоюПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: