26.01.2024
Телеканал NTD

200 тисяч мішків для трупів замовив Китай у Тайваню

Photo credit should read FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images

Китай замовив у Тайваню велику кількість мішків для трупів. Такі дані навело одне з тайваньських бюро ритуальних послуг. Воно повідомило, що надійшло термінове замовлення на 200 тисяч мішків. Директор бюро зазначив, що востаннє такі великі партії у них купували тільки після цунамі в Південно-Китайському морі.

Ця інформація надійшла тоді, коли все більше й більше країн ставлять під сумнів китайську офіційну статистику про кількість хворих та померлих від коронавірусу.

Пекін сам частково визнав це, коли оголосив, що з 1 квітня починає враховувати у статистиці випадки захворювання, які проходили безсимптомно. Таким чином, він підтвердив, що раніше цього не робив. Наявність безсимптомних пацієнтів також означає, що вірус у Китаї й далі поширюється і що можливий новий великий спалах.

Нещодавно влада КНР уже почала повідомляти про нові випадки COVID-19. До цього деякий період вона казала, що випадків зараження немає. Нині ж підтверджено кілька десятків позитивних тестів. Водночас Пекін стверджує, що більшість цих випадків – завезено з інших країн.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: