13.12.2024
Телеканал NTD

Два кенійці роблять гаджети з відходів і надихають дітей стати інженерами

Два кенійці роблять гаджети з відходів і надихають дітей стати інженерами

Кенійці Мозес Кіуна й Девід Гату оглядають сміттєзвалища в передмісті Найробі. Це золота жила цінних для..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Кенійці Мозес Кіуна й Девід Гату оглядають сміттєзвалища в передмісті Найробі. Це золота жила цінних для них ресурсів — електронних відходів. З них винахідники виготовляють гаджети.

Обидва кенійці колись покинули школу. Наразі працюють електриками, а у вільний час роблять усілякі пристрої. Найбільше пишаються роботизованою рукою. За їхніми словами, протезом можна керувати сигналами мозку.

Девід і Мозес свої винаходи не продають, а демонструють у школах.

[Девід Гату, винахідник]:
«Ми переробляємо електронні відходи, робимо протези рук та інші пристрої. Зараз це не може бути комерційно життєздатним, тому ми обрали інший напрямок і допомагаємо дітям. Ми вчимо їх творчо мислити».

Винахідники відвідують три школи на місяць. Зараз розповідають дітям у Тогото, із чого зроблені пристрої та як працюють. На лекції приходить навіть заступник директора школи.

[Пітер Наяга, заступник директора школи]:
«Ці винахідники надихнули наших школярів. Ми бачимо, що інтерес до математики й англійської мови зростає навіть у тих, хто раніше відставав із цих предметів».

Учні вже мріють про те, як розроблятимуть гаджети й поліпшуватимуть життя людей. А винахідників уже чекають в інших школах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Два кенійці роблять гаджети з відходів і надихають дітей стати інженерамиУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: