20.05.2024
Телеканал NTD

Південнокорейці полюбили шоу про побачення, але не хочуть створювати сім’ї і народжувати дітей

Південнокорейці полюбили шоу про побачення, але не хочуть створювати сім'ї і народжувати дітей

32-річні Чо Сон Хо й Лі Сан Мі разом уже понад 10 років. Сьогодні вони виставили..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

32-річні Чо Сон Хо й Лі Сан Мі разом уже понад 10 років. Сьогодні вони виставили напоказ своє спільне життя в південнокорейському реаліті-шоу знайомств.

Дедалі більше жителів Південної Кореї відмовляються від романтичних стосунків, шлюбу та сімейного життя. Натомість популярність набирають такі шоу.

У 2022 році їх у країні було щонайменше двадцять. Це втричі більше, ніж роком раніше.

[Лі Сан Мі, учасниця реаліті-шоу]:
«Мені зараз дуже комфортно, і я не зовсім розумію, чому маю брати шлюб і робити більше всього. Приміром, кожного свята чи дня народження відвідувати батьків — і моїх, і чоловікових».

А ось її партнер таки надіється на шлюб і дітей. Однак, визнає, що це потребуватиме від нього більшої участі.

[Чо Сон Хо, учасник реаліті-шоу]:
«Чоловікам слід змінити уявлення й цінності, які стосуються того, як разом ростити дитину. Але деякі речі може виконати лише мати, наприклад погодувати дитину грудьми».

Водночас глядачам більше до вподоби стежити за життям звичайних людей, аніж за сюжетами фільмів і телемелодрам.

[Лім Мен Хо, професор психології]:
«Попри те, що в Південній Кореї дедалі менше одружуються й народжують, реаліті-шоу про побачення дуже популярні. Це тому, що, спостерігаючи за цими шоу, багато глядачів відчувають опосередковане задоволення та емоційне співпереживання».

А це зустріч фанатів одного із шоу про побачення.

[учасниця зустрічі]:
«Коли доходить до побачень, я можу покладатися лише на власний досвід. Але коли стежу за стосунками інших людей на цих шоу побачень, це теж досить цікаво».

Опитування показують, що тепер лише коло половини південнокорейців уважають шлюб обов’язковим. За останні п’ять років кількість молодят зменшилася на 23 %, а несімейних домогосподарств стало на 75 % більше. Водночас коефіцієнт народжуваності в країні — найнижчий у світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейці полюбили шоу про побачення, але не хочуть створювати сім’ї і народжувати дітейДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСрібна шахта відродила занепале боснійське містоШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: