20.10.2024
Телеканал NTD

Тисячі греків протестують після найбільшої залізничної аварії

Тисячі греків протестують після найбільшої залізничної аварії

Вуличні протести охопили Грецію після найбільш смертоносної аварії на залізниці в історії країни. Минулого тижня пасажирський..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Вуличні протести охопили Грецію після найбільш смертоносної аварії на залізниці в історії країни.

Минулого тижня пасажирський поїзд, що прямував із міста Салоніки до Афін, зіткнувся з товарним потягом. Як наслідок, загинуло 57 людей.

Це Афіни. Тут близько 4000 демонстрантів пройшло маршем від будівлі парламенту до офісів компанії — оператора залізниць Греції.

[Ваггеліс Сомаракіс, учасник протесту]:
«Ми будемо тут, доки ситуація не зміниться, і ми не побачимо покращення для нас та наших дітей».

[Нікоматі Ваті, учасниця протесту]:
«Так, я незадоволена, оскільки уряд нічого не зробив для всіх цих дітей. Громадський транспорт — це переважно повний хаос. Усі ці люди вийшли на знак солідарності, тож тепер щось мають зробити».

[Меріні Стефаніді, учасниця протесту]:
«Ми не можемо забути про цю трагедію. І ми боротимемося, щоб знайти відповідальних».

Ближче до вечора деякі протестувальники стали кидати в поліцію пляшки із запальною сумішшю. У відповідь застосували сльозогінний газ.

А це Салоніки. Тут зібралося понад 15 тисяч протестувальників. Були й сутички. Постраждали вітрини магазинів, також будівлі обливали фарбою.

За оцінками поліції, понад 60 000 осіб, зокрема транспортники, студенти та вчителі, узяли участь у демонстраціях у багатьох містах. У всій Греції також оголошено страйки.

Це найбільша акція вияву громадського невдоволення в Греції у зв’язку з транспортною аварією. Повідомляють, що з 350 пасажирів поїзда більшість були студентами університету.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі греків протестують після найбільшої залізничної аваріїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: