20.07.2024
Телеканал NTD

Найдовша річка Франції не наповнилася весняними паводками

Найдовша річка Франції не наповнилася весняними паводками

Зверху здається, що на річці Луарі — найдовшій у Франції — більше піщаних мілин, ніж води...

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Зверху здається, що на річці Луарі — найдовшій у Франції — більше піщаних мілин, ніж води.

Зазвичай наприкінці лютого, коли тане сніг, рівень води високий. Але на кадрах із безпілотника видно ділянки піску. Місцевих жителів це бентежить.

[місцева жителька]:
«Мені страшно. Відчуваю, що нам не вистачатиме води. Це неприпустимо. Ніколи такого не бачила. Часто цієї пори року, коли тане сніг, води багато. Але погляньте, яка мілка Луара».

За даними метеорологічної служби, Франція переживає одну з найбільших зимових посух в історії: за 32 дні випав менш як міліметр опадів. Це майже 65-річний рекорд.

Рибалки змушені залишати свої човни на березі й відкладати риболовлю.

[рибалка]:
«Колись рівень води був високим, вода була каламутною, і ми ловили рибу. Зараз це марно. Ми більше не можемо ловити рибу, принаймні поки що. Надто мало води».

Гідрологи кажуть, що місцеві жителі, найімовірніше, муситимуть заощаджувати.

[Вазкен Андреасян, гідролог]:
«Якщо вам треба буде їхати на весілля, то доведеться їхати на брудній машині, бо помити її не дозволять. Якщо ви маєте басейн, вам, мабуть, заборонять його наповнювати».

Минулого тижня президент Франції Емманюель Макрон закликав ухвалити план економії, а також почати ефективніше використовувати дощову воду й усунути протікання в системі водопостачання.

Ситуацію можуть урятувати рясні дощі. Але після торішньої спеки експерти очікують, що наступне літо може бути ще посушливішим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найдовша річка Франції не наповнилася весняними паводкамиУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: