10.04.2024
Телеканал NTD

Повені в Малайзії — є загиблі

Повені в Малайзії — є загиблі

Через великі повені, що на півдні Малайзії, уже загинуло чотири людини. Майже 40 тисяч мусило залишити..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Через великі повені, що на півдні Малайзії, уже загинуло чотири людини. Майже 40 тисяч мусило залишити свій дім. Люди розміщуються в тимчасових притулках. Їх обладнали близько 200.

[Кабіба Сіам, евакуйована]:
«Ми змирилися з Божею волею. Що тут удієш? Який сенс скаржитися на долю, коли ми тут усі в одному човні?»

Велика вода прийшла до штату Джохор разом зі зливами. Регіон межує із Сінгапуром.

[Мохаммед Нур Саад, евакуйований]:
«Живу на світі понад 50 років. Ми завжди готувалися до сезону дощів, який був у листопаді та грудні. Кожна сім’я має човен. Але тепер погода непередбачувана. Схоже, ми зовсім не готові, і скрізь хаос».

А ці волонтери рятують домашніх тварин та худобу, які опинилися в пастці в затоплених будинках та на фермах.

[Сайфуламрі Туміран, волонтер]:
«Ми не можемо кинути нашу худобу в такій повені. Маємо багато тварин, як їх лишити? Речі можна замінити, тому в пріоритеті мають бути люди й худоба».

Під час сезону дощів повені в Малайзії виникають щороку. Зараз найбільші — у Джохорі, але від великої води потерпають й інші штати. Там також евакуюють місцевих жителів.

Метеобюро країни попереджає, що найближчими днями дощі в регіоні триватимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені в Малайзії — є загибліВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуГонконг посилив закон про нацбезпекуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: