21.12.2024
Телеканал NTD

Угандієць зробив зі сміття плавучий острів і відкрив там ресторан

Угандієць зробив зі сміття плавучий острів і відкрив там ресторан

Якщо ви гадаєте, що це вхід на присадибну ділянку, то помиляєтеся. Цей зелений садок росте на..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Якщо ви гадаєте, що це вхід на присадибну ділянку, то помиляєтеся. Цей зелений садок росте на плоту зі сміття. Його зробив угандієць Джеймс Катіба. Своє творіння назвав «Плавучим островом». Він плаває на озері Вікторія в передмісті Кампали.

[Джеймс Катіба, власник плоту]:
«Судно тросами прикріплене до берега. На його створення пішло щонайменше десять тонн пластикових пляшок. На полоті з комфортом розміститься від 100 до 120 осіб».

Джеймс — колишній гід. Будувати човен почав у 2017 році. Спочатку просто хотів показати, куди подіти тонни сміття з озера Вікторія. Під час рясних дощів туди змиває гори пластикових відходів.

Угандієць почав із того, що став за невелику плату скуповувати в рибалок пластмасові пляшки. За пів року зібрав десять тонн. Потім почав будувати пліт. Причому пляшки заповнив землею. Саме в ній росте цей зелений сад. Верхня частина рослин дає тінь людям, а нижня йде у воду і створює сприятливе середовище для риби.

[Джеймс Катіба, власник човна]:

«Тепер тут розмножується риба. Рибалки ловлять сомів, протоптерів та тиляпій».

Змайструвавши незвичайне судно, Джеймс зрозумів, що це ще й можливість успішного бізнесу. Так на острові з’явився ресторан. Тут відпочиває місцева молодь і туристи.

[турист із Греції]:
«Це великий острів, який плаває. Ніколи раніше не чув, щоб в Африці було щось подібне, особливо про пліт із пляшок, зібраних на озері Вікторія. Це принесло велику користь, бо власник не лише очистив довкілля, а й створив щось унікальне».

Вікторія — друге за площею прісноводне озеро світу. Воно розташоване на екваторі на території трьох країн: Уганди, Кенії і Танзанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угандієць зробив зі сміття плавучий острів і відкрив там ресторанШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Яку країну визнали найщасливішоюПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: