18.08.2024
Телеканал NTD

Президент Тунісу звинуватив політиків у «міграційній змові»

Президент Тунісу звинуватив політиків у «міграційній змові»

Відколи президент Тунісу Каїс Саїд оголосив про придушення нелегальної імміграції, багато африканських мігрантів кажуть, що їхнє..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Відколи президент Тунісу Каїс Саїд оголосив про придушення нелегальної імміграції, багато африканських мігрантів кажуть, що їхнє життя погіршилося.

Голова держави недавно заявив, що існує змова, яка має на меті змінити расовий склад країни. Назвав це теорією великої заміни. З його слів, політичні еліти замінюють місцевих жителів іммігрантами, які підтримують їхні політичні погляди.

Президент також розпорядився, щоб сили безпеки зупинили нелегальну імміграцію і вислали всіх, хто незаконно проживає в Тунісі.

Виходець із Кот д’Івуару Беррі тепер боїться лишатися в країні.

[Беррі Біалі Стівен, мігрант]:
«Нас вигнали з дому, ми живемо на вулиці. На вулицях на нас досі нападають, тому сьогодні вранці ми прийшли в посольство, щоб дізнатися, чи можуть вони допомогти повернутися додому».

Цей чоловік не єдиний.

Після заяви президента соцмережі заполонили дописи з такими ж історіями про мігрантів, студентів з інших країн Африки та чорношкірих тунісців.

Організації із захисту мігрантів кажуть, що задокументували сотні довільних арештів, виселень та нападів, зокрема з ножем. Але поліція не реагувала.

Африканський союз назвав заяву Каїса Саїда «жахливою» та осудив її як расистську.

Але президент відкидає звинувачення в расизмі й наполягає на тому, що змова в Тунісі все ж існує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Тунісу звинуватив політиків у «міграційній змові»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯку країну визнали найщасливішоюОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Туристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: