18.05.2024
Телеканал NTD

Дівчинка годує котів на руїнах Бородянки

Дівчинка годує котів на руїнах Бородянки

Одинадцятирічна Вероніка присіла біля руїн свого колишнього дому, простягаючи їжу двом облізлим котам. Майже рік тому..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Одинадцятирічна Вероніка присіла біля руїн свого колишнього дому, простягаючи їжу двом облізлим котам.

Майже рік тому російські снаряди впали на будинок у Бородянці, у якому на 9-му поверсі жила сім’я дівчинки. У той час вони ховалися в підвалі. І до свого помешкання вже повернутися не могли.

Щойно стало безпечно, Вероніка пішла шукати домашнього улюбленця — кота Масика.

[Вероніка Красевич, дівчинка з Бородянки]:
«Я одного разу прийшла сюди шукати свого котика, щоб погодувати, і побачила тут інших котів. Мені стало їх шкода. І я ходжу тепер сюди їх кормити».

Так Вероніка почала дбати про домашніх тварин, які, як і вона, через війну втратили свій дім.

Масика дівчинка все ж знайшла, але той здичавів і повертатися до господарів уже не хотів.

Тепер він один із тих, хто завжди приходить до неї поїсти. Він постійно прибігає, коли вона приходить, а потім ховається у своєму новому домі біля підніжжя зруйнованого житлового будинку.

Війна, яку Росія розпочала рік тому в Україні, знищила цілі міста. Десятки тисяч людей загинули. Мільйони мусили втікати. Ці події зачепили й домашніх тварин, багато з яких залишилися жити на руїнах колись затишних осель.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дівчинка годує котів на руїнах БородянкиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуСрібна шахта відродила занепале боснійське містоВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: