21.11.2024
Телеканал NTD

У стратосферу на повітряній кулі: японська компанія обіцяє прорив

У стратосферу на повітряній кулі: японська компанія обіцяє прорив

Ця повітряна куля, можливо, скоро відправлятиме пасажирів у стратосферу. Одна японська компанія планує скласти конкуренцію гігантам..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Ця повітряна куля, можливо, скоро відправлятиме пасажирів у стратосферу. Одна японська компанія планує скласти конкуренцію гігантам космічного туризму.

[Кейсуке Івая, голова компанії]:
«Ми прагнемо уможливити подорожі до космосу на повітряних кулях. І ми дуже близькі до того, щоб це зробити. Якщо вдасться, то в цій галузі відбудеться демократизація».

Для подорожі не треба буде ні довго готуватися, ні збирати багато грошей на квиток.

[Кейсуке Івая, голова компанії]:
«Ми вважаємо, що в майбутньому ціна може впасти до одного мільйона єн (7400 доларів США). Але для цього треба багато часу, можливо, ще років десять».

Компанія працює над проєктом із 2012 року.

Вона розробляє герметичну двомісну кабіну, яку й підійматиме повітряна куля. Апарат зможе досягти висоти 25 кілометрів. Це приблизно середина стратосфери, звідки видно вигин нашої планети.

І хоч пасажири не потраплять у відкритий космос, вони все ж опиняться вище за висоту, на якій літають реактивні літаки.

Повітряну кулю запускатимуть з острова Хоккайдо. На 25 кілометрів вона підніметься приблизно за дві години. Потім одну годину можна буде милуватися краєвидом і ще годину спускатися на Землю.

Пластикова кабіна має діаметр півтора метра й кілька великих вікон.

Заявки на квитки вже приймають. Їх можна подати до кінця серпня.

Імена перших п’яти пасажирів оголосять у жовтні. А за кілька днів після цього розпочнуться старти. Звісно, якщо погода буде льотною.
Коротке посилання на цю сторінку:

У стратосферу на повітряній кулі: японська компанія обіцяє проривНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: