18.12.2024
Телеканал NTD

У Франції зносять багатоповерховий будинок, доки його не поглинуло море

У Франції зносять багатоповерховий будинок, доки його не поглинуло море

Цей багатоквартирний комплекс стоїть на березі атлантичного узбережжя Франції. Коли в 60-х роках минулого століття його..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Цей багатоквартирний комплекс стоїть на березі атлантичного узбережжя Франції. Коли в 60-х роках минулого століття його збудували, від нього до води було 200 метрів.

Тепер 80-квартирна будівля стоїть усього за кілька метрів від берега.

Місцева влада вже почала зносити будову, поки її фундамент остаточно не розмила вода, і вона не впала.

[Жан-Марі Комбо, місцевий житель]:
«Скоро зникне один із символів Сулак-сюр-Мера. Він був нашою частиною. Тепер нас покидає. Його мав поглинути океан».

У комуні Сулак-сюр-Мер ерозія берегової лінії найбільша в усій Франції. Пляжі зникають зі швидкістю майже два з половиною метри за рік.

Жителів цього комплексу вирішили виселити ще 2014 року.

90-річна Жаклін була останньою, хто покинув будівлю.

[Жаклін Гандуан, місцева жителька]:
«Щасливі спогади залишаться зі мною. Звісно, виселення трохи псує враження, але в мене залишилися добрі спогади. Захід сонця, світанки, тихе кавування на балконі».

Відселивши жителів, влада розпочала тривалий процес видалення азбесту та інженерних мереж. Знесення запланували на цей тиждень.

Комплекс спочатку зводили як готель. Це типовий приклад великої забудови прибережних територій другої половини XX століття. У той час планувальники міст мало звертали уваги на те, що берегові лінії динамічні та постійно змінюються.

За деякими оцінками, нині у Франції є коло 50 000 житлових будинків, які через наступ моря до кінця століття доведеться знести.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції зносять багатоповерховий будинок, доки його не поглинуло море19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: