18.03.2024
Телеканал NTD

В Індії вперше знайшли родовище літію

В Індії вперше знайшли родовище літію

В Індії знайшли великі поклади літію. Таке сталося вперше в історії країни. Родовище розташоване на території..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

В Індії знайшли великі поклади літію. Таке сталося вперше в історії країни. Родовище розташоване на території штату Джамму і Кашмір.

[Бабіла Раквал, представниця округу Ріасі]:
«Запаси літію в складі алюмінієвої руди сягають майже шести мільйонів тонн. Це гарна подія для всієї країни».

Останнім часом Індія прагне більше імпортувати ключових для промисловості металів, зокрема літію. Вони потрібні, щоб реалізувати плани з виробництва електромобілів. Досі країна купувала літій в Аргентині та Австралії. Тепер ситуація може змінитися.

Літій застосовують у виробництві електромобілів, мобільних телефонів та зарядних пристроїв для ноутбуків.

Основний осередок видобутку цього металу розташований у Південній Америці — на територіях Чилі, Болівії та Аргентини. Він відомий як Літієвий трикутник. Також великі поклади літію є в Австралії, Китаї, ДР Конго, Канаді та Німеччині. А ще відомі родовища в США, Бразилії, Сербії та Афганістані.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії вперше знайшли родовище літіюСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: