18.02.2024
Телеканал NTD

Руандієць побудував у своєму селі невелику гідроелектростанцію

Руандієць побудував у своєму селі невелику гідроелектростанцію

Руандієць Ісраель побудував у своєму селі, що в Східній провінції, гідроелектростанцію. Головна мета — поліпшити життя..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Руандієць Ісраель побудував у своєму селі, що в Східній провінції, гідроелектростанцію. Головна мета — поліпшити життя краян. Адже щойно стемніє, усі справи завмирають.

[Ісраель Хабімана, власник гідроелектростанції]:
«Тут люди тільки недавно почали мати справу з електрикою. Багато хто помер, так її і не побачивши».

Ісраель за фахом електрик. Побудувати гідроелектростанцію вирішив, коли побачив таке устаткування в місті Каронгі.

[Ісраель Хабімана, власник гідроелектростанції]:
«Я не ходив до школи, але це не заважало мені щось робити, навіть якщо було дуже важко. Я часто приходив на мінігідроелектростанцію, не кажучи працівникам, навіщо прийшов. Я просто дивився, як там усе працює, а потім зробив таке саме».

На гідроелектростанції Ісраеля працює 15 осіб. Вони поступово під’єднують до мережі сільські будинки.

Наразі підійшла черга Жаклін. Вона вчителька. Відсутність електрики завжди ускладнювала їй роботу. До того ж діти змушені робити уроки вдень.

[Жаклін Ньїрахірва, жителька Кірехе]:
«Коли нам під’єднають електрику, у моїй сім’ї багато що зміниться. Ми дивитимемося телебачення, діти зможуть робити уроки вечорами. Коли буде світло, у домі навіть стане безпечніше».

Побудувати гідроелектростанцію Ісраелю допомогла Енергетична організація Руанди, яку заснував уряд. Майстра забезпечили обладнанням. Однак йому наразі бракує кабелю, щоб під’єднати все село. Доходи від експлуатації станції невеликі, тому Ісраель чекає на допомогу спонсорів.

Згідно зі статистикою, у Руанді у 2010 році лише 10 % домогосподарств були електрифікованими. 2022-го цей показник збільшився до 75 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Руандієць побудував у своєму селі невелику гідроелектростанціюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Як Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: