17.12.2024
Телеканал NTD

Мохи та ліси: що показали на меблевому ярмарку дизайну в Стокгольмі

Мохи та ліси: що показали на меблевому ярмарку дизайну в Стокгольмі

Природа, наша планета та шведські ліси. Усе це надихає одну стокгольмську дизайн-студію, яка створює дивани у..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Природа, наша планета та шведські ліси. Усе це надихає одну стокгольмську дизайн-студію, яка створює дивани у вигляді каміння, укритого мохом, і грибоподібні лампи.

Ця студія стала почесним учасником Стокгольмського меблевого ярмарку. Але вона не єдина порушує тему відповідального дизайну.

Ця інсталяція має назву «Зараз або ніколи». Замість меблів тут сировина. І її саме стільки, скільки треба, щоб, спаливши її, отримати кілограм CO₂. Наприклад, 2,1 кілограма ротанга або крихітний шматочок шкіри.

[Крістофер Лундгольм, творець експозиції]:
«Ми починаємо думати інакше. Починаємо замислюватися, які матеріали могли б використовувати та як ми їх використовуємо, які малоефективні, а які дають справді чудовий досвід».

Організатори виставки хочуть наочно показати, що матеріали для оформлення офісів та квартир, мають велике значення. Приміром, ліпше обрати дерево, ніж нержавіючу сталь, і ротангу, а не шкіру.

[Емма Олберс, дизайнерка]:
«Коли я роблю дизайн і працюю з клієнтами, навіть якщо вони думають про екологічність, вони однаково іноді вважають, що зовнішній вигляд трохи важливіший. Натомість я намагаюся сказати, що форма обмежена можливостями планети».

Ще одна експозиція показує, як можна повторно використовувати відходи. Вона називається «Затягнувши петлю». Наприклад, старі джинси перероблено на вішалки.

Організація, яка створила цю експозицію, спочатку допомагала дизайнерам використовувати пластик, що потрапляв до океану, для створення меблів чи модного одягу.

Тепер платформа намагається переробляти відходи до того, як вони опиняться в океані, прямо співпрацюючи з брендами.

Водночас деякі студії прагнуть узагалі відмовитися від будь-яких матеріалів, які не переробляються.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мохи та ліси: що показали на меблевому ярмарку дизайну в СтокгольміУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальВ Італії вимирають газетні кіоскиУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: