17.10.2024
Телеканал NTD

Крути педалі та вчись: парти-велотренажери з’явились у школах Мексики

Крути педалі та вчись: парти-велотренажери з'явились у школах Мексики

Ось такі парти-велотренажери з'явились у школі мексиканського міста Сан-Ніколас-де-лос-Гарса. Учні виконують завдання та одночасно крутять педалі,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ось такі парти-велотренажери з’явились у школі мексиканського міста Сан-Ніколас-де-лос-Гарса. Учні виконують завдання та одночасно крутять педалі, спалюючи калорії. Уроки тепер проходять веселіше.

[школярка]:
«Фізична активність також допомагає нам зосередитись на навчанні. Це чудово».

Подібні парти-велотренажери є і в інших країнах, зокрема в Канаді. Але в Мексиці довелося створювати власні.

[Мігель Ортіс, підприємець]:
«Побачивши канадські парти, ми зрозуміли, що для Мексики це дуже дорого. Ми вирішили розробити прототип із прийнятною ціною, щоб його могли купувати в Мексиці. Продукт повністю відрізняється від канадського, але ідею ми взяли в канадців».

Парта-тренажер мексиканського виробництва коштує 2700 песо або 142 долари США. Це вп’ятеро дешевше за канадську.

У Мексиці третина населення страждає від надмірної ваги. Це найвищий показник у Північній та Південній Америці. У дитинстві та юності в багатьох мексиканців нормальна комплекція, але з віком люди набирають зайві кілограми.

Приміром, лише 8 % маленьких дітей страждають від ожиріння. Але в дітей віком від 5 до 11 років цей показник збільшується майже у два з половиною рази. А під час пандемії юні мексиканці погладшали ще більше.

[Санхуаніта Гарсія, директор школи]:
«Коли відновилися очні заняття, ми побачили, що хлопчики стали менш спокійними, а також у багатьох збільшилася вага. Також у школярів погіршилася увага. Новий проєкт допомагає нам позбутися цих проблем».

Поки що парти-велотренажери є лише у двох кабінетах. Поступово їх поставлять у всіх. Їх у школі понад 20.
Коротке посилання на цю сторінку:

Крути педалі та вчись: парти-велотренажери з’явились у школах МексикиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиІракський перукар створює картини з волосся клієнтівФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: