17.10.2024
Телеканал NTD

Камерун став натхненням фестивалю орхідей у Садах К’ю в Лондоні

Камерун став натхненням фестивалю орхідей у Садах К'ю в Лондоні

Хижий цар звірів із гривою з квітів. Флористи та садівники завершують роботу над фігурою лева в..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Хижий цар звірів із гривою з квітів. Флористи та садівники завершують роботу над фігурою лева в Королівських ботанічних садах К’ю в Лондоні.

Величезна скульптура стала центральним елементом щорічного фестивалю орхідей.

Планувати захід почали ще минулого літа. А останні три тижні п’ять садівників К’ю та майже 1000 волонтерів установлювали барвисті експозиції.

Так для прикрашення оранжереї принцеси Уельської використали тисячі орхідей, доставлених із Нідерландів.

[Солен Декіре, працівниця ботанічного саду]:
«На фестиваль орхідей привезли 6200 рослин. З них 3200 — орхідеї. Переважно це орхідеї фаленопсис та цимбідіуми. Їх вирощували багато років».

Цього року тема фестивалю — Камерун. Уперше джерелом натхнення цього заходу стала африканська країна. Не дивно, що багато фігур нагадують про камерунську фауну й зображують бегемотів, жирафів та крокодилів.

Але колорит Африки глибший, ніж просто тварини.

[Солен Декіре, працівниця ботанічного саду]:
«Ми надихалися місцевою фауною та флорою Камеруну, а також їхньою величезною різноманітністю громад. У Камеруні живе понад 250 різних громад. І вони створюють чудові вишивки бісером».

Поряд із квітковими композиціями влаштували й фотовиставку. Ці знімки зробили в одному з камерунських сіл.

[Крістін Аєн, кураторка виставки]:
«Це дуже маленьке село. І фотографії зробили в тому ж районі, де науковці Садів К’ю проводили дослідження».

У колекції орхідей Садів К’ю — близько 1300 видів. Але це лише мала частина всієї різноманітності цих квітів. У світі їхніх видів понад 25 тисяч.

Водночас дикі орхідеї перебувають під загрозою, зокрема й у Камеруні. Найбільше їм шкодить забруднення довкілля та знищення лісів.

Це вже 27-й фестиваль орхідей у Ботанічних садах К’ю. Він триватиме до 5 березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Камерун став натхненням фестивалю орхідей у Садах К’ю в ЛондоніОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: