17.02.2024
Телеканал NTD

Гігантські скульптури ведмедів та горил з’явилися в центрі Парижа

Гігантські скульптури ведмедів та горил з'явилися в центрі Парижа

Великі статуї диких тварин з'явилися на знаменитому Османському бульварі в Парижі. Ця виставка просто неба називається..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Великі статуї диких тварин з’явилися на знаменитому Османському бульварі в Парижі. Ця виставка просто неба називається «Тендітні гіганти».

Автор творів — скульптор Мішель Бассомп’єр. Він створив дві фігури горил та вісім фігур ведмедів, зокрема білих. Цим видам тварин загрожує зникнення. Скульптури нагадують про вразливість природи.

[Мішель Бассомп’єр, скульптор]:
«Ми (люди) займаємо весь простір. Ми немов егоїстичні діти, які не розуміють, що треба ділитися з іншими, що Земля не лише наша — вона належить усім живим істотам».

Висота деяких скульптур сягає чотирьох метрів.

[жителька Парижа]:

«Спочатку мені було досить дивно бачити на бульварі Осман ці великі статуї, але я помітила, що це місце пожвавішало. Я ходжу повз щодня, а скульптури зробили навколишній ландшафт різноманітнішим».

Виставка на бульварі Осман триватиме до квітня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантські скульптури ведмедів та горил з’явилися в центрі ПарижаВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівВ Італії вимирають газетні кіоскиФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: