17.10.2024
Телеканал NTD

3660 тайських бійців виконали ритуальний танець та побили рекорд Гіннеса

3660 тайських бійців виконали ритуальний танець та побили рекорд Гіннеса

Тайські бійці побили рекорд Гіннеса. Вони провели в місті Хуахін приголомшливу масову церемонію, яка відома як..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Тайські бійці побили рекорд Гіннеса. Вони провели в місті Хуахін приголомшливу масову церемонію, яка відома як «Вай кру рам муай». Це молитва та ритуальний танець перед поєдинком у тайському боксі. Під час церемонії бійці демонструють повагу до вчителів та батьків, а заразом розминаються.

На площі поруч зі статуями сімох великих королів Таїланду вишикувалося кілька тисяч людей. Представник Книги Гіннеса офіційно зареєстрував рекорд.

[Казуєсі Кірімура, представник Книги Гіннеса]:
«Сьогодні я спостерігав за наймасовішою церемонією “Вай кру рам муай”. Для рекорду треба було щонайменше 250 осіб. Тут зібралося 3660».

Тайський бокс або муай-тай ще називають «боєм восьми кінцівок», бо в ньому бити можна кулаками, гомілками, ліктями та колінами. Це єдиноборство в сучасному вигляді сформувалося в XVI столітті. Але зародилося кілька тисячоліть тому.

Тайський бокс дуже популярний у себе на батьківщині. А світову славу він здобув у 70-х роках минулого століття, коли тайські бійці зустрілися на рингу з каратистами й кікбоксерами та здобули переконливу перемогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

3660 тайських бійців виконали ритуальний танець та побили рекорд ГіннесаВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахБалабан — душа музичної культури АзербайджануУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: