04.12.2024
Телеканал NTD

Кількість загиблих унаслідок вибуху в мечеті в Пакистані зросла

Кількість загиблих унаслідок вибуху в мечеті в Пакистані зросла

Рятувальники та добровольці розбирають завали мечеті в пакистанському місті Пешавар. У понеділок там під час молитви..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Рятувальники та добровольці розбирають завали мечеті в пакистанському місті Пешавар. У понеділок там під час молитви пролунав вибух. У результаті частково обвалився дах та стіни будівлі. Десятки людей опинилися під завалами.

Повідомляють уже про близько 60 загиблих. Понад 150 постраждало.

Влада каже, що вибухівку приніс терорист-смертник. Підозрюють, що теракт учинило угруповання «Техрік-е-Талібан Пакистан».

Серед загиблих 27 поліціянтів. Припускають, що це була цілеспрямована акція.

Вибухівка здетонувала під час денної молитви. У цей час у мечеті та біля неї було коло 400 людей. Місце події оточила поліція. Також працюють сапери.

До місцевої лікарні й далі привозять поранених. Багато хто в критичному стані.

[Мохаммад Білал, соціальний працівник]:
«Коли ми увійшли всередину, ми витягли коло семи поранених і доправили їх до лікарні. Двоє з них померли дорогою. Фасад мечеті зруйновано. Стіна впала, і багато вірян досі під нею. Але ми гадки не маємо скільки».

Це найбільш смертоносна атака в місті з торішнього березня. Тоді внаслідок вибуху терориста-смертника в шиїтській мечеті під час п’ятничної молитви загинуло щонайменше 58 людей і близько 200 дістало поранення. Того разу відповідальність узяли на себе бойовики угруповання «Ісламська держава».
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість загиблих унаслідок вибуху в мечеті в Пакистані зрослаГонконг посилив закон про нацбезпекуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВ Індонезії через повені та зсуви гинуть люди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: