18.07.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії зареєстрували 200 зниклих безвісти мігрантів-дітей

У Великій Британії зареєстрували 200 зниклих безвісти мігрантів-дітей

Мігранти-діти у Великій Британії масово зникають із поля зору державних структур. І більшість із них —..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Мігранти-діти у Великій Британії масово зникають із поля зору державних структур. І більшість із них — з Албанії. Про це заявив міністр імміграції країни, виступаючи перед парламентом.

За його словами, через брак місць у міграційних центрах шукачів притулку нерідко розміщують у готелях, зокрема й дітей та підлітків, які без супроводу дорослих.

[Роберт Дженрік, міністр імміграції Великої Британії]:
«Ми не маємо повноважень затримувати дітей, які шукають притулку й не мають супроводу. Ми знаємо, що деякі з них зникають безвісти».

За словами Роберта Дженріка, наразі налічується 200 мігрантів-дітей, місцеперебування яких невідоме.

Водночас використання готелів як місце розміщення критикують. Опоненти вважають, що безпеку дітей там гарантувати неможливо.

[Роберт Дженрік, міністр імміграції Великої Британії]:
«Оскільки на невеликих човнах прибуває дедалі більше людей, це суттєво навантажило систему притулків. Ми не мали іншого виходу, як тимчасово використовувати спеціалізовані готелі, щоб надати деяким неповнолітнім без супроводу дорослих дах над головою».

За останні два роки кількість людей, які прибувають до Англії через Ла-Манш, подвоїлася. Тепер це одна з головних проблем, що стоїть перед керівною Консервативною партією.

[Роберт Дженрік, міністр імміграції Великої Британії]:
«Серед дітей, які зникли безвісти, 88 % — громадяни Албанії. Решта 12 % — з Афганістану, Єгипту, Індії, В’єтнаму, Туреччини та Пакистану».

У 2022 році до Великої Британії через Ла-Манш перебралося понад 45 тисяч нелегальних мігрантів.

Водночас торік у грудні Верховний суд Великої Британії визнав законним урядовий план, який передбачає депортацію до Руанди шукачів притулку, які прибули незаконно.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії зареєстрували 200 зниклих безвісти мігрантів-дітейПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯку країну визнали найщасливішоюУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: