20.01.2024
Телеканал NTD

Ламантини Флориди вимирають на очах

Ламантини Флориди вимирають на очах

Ламантини Флориди дуже швидко вимирають. Ці підводні ссавці, яких ще називають «морськими коровами», зникають через настачу..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ламантини Флориди дуже швидко вимирають. Ці підводні ссавці, яких ще називають «морськими коровами», зникають через настачу їжі, зокрема особливих водоростей, які є їхнім основним кормом.

Лише торік померла тисяча ламантинів. Водночас популяція у Флориді налічує 6–7 тисяч особин.

[Джеймс Пауелл, біолог і дослідник]:
«Це тривожний сигнал. Тисячі ламантинів припливали до регіону в пошуках їжі. Але її там не було. Вони голодували й у результаті вмирали від голоду та інших проблем».

У Флориді ламантинів охороняють, а ось їхнє середовище — ні. Їм загрожує не лише голод. Вони також потерпають від забруднення морської води, їх ранять човнові гвинти, а ще вони помирають унаслідок «червоних припливів» — отруйного цвітіння водоростей.

Водночас у західній частині Флориди їхнє становище дещо ліпше. Там менше людей та човнів. До того ж активісти відновлюють прибережні екосистеми й вирощують морську траву.

[Джесіка Майльєс, біолог]:
«Ми засіяли коло 32 гектарів. І цей проєкт виявився настільки успішним, що ці 32 гектари розширилися більш ніж на 100 гектарів».

Ламантини виростають до чотирьох метрів завдовжки. Важать до 1600 кілограмів. Вони травоїдні й виживають майже на самій лише морській траві. Їх також можна годувати листям салату. Вони живуть як у солоній, так і в прісній воді, тож заходять до річок, заток та бухт.

Ламантини слухняні, не бояться людей і розмножуються дуже повільно — одне теля раз на 2–2,5 роки.

Водорості зникають насамперед через забруднення води стоками добрив, а також відходів життєдіяльності людей і тварин. Крім того, їх знищують і якорі, які човни й катери волочать морським дном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ламантини Флориди вимирають на очахЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: