19.12.2024
Телеканал NTD

Сотні тисяч черепах вилупилися на березі річки в Бразилії

Сотні тисяч черепах вилупилися на березі річки в Бразилії

Сотні тисяч південноамериканських річкових черепах уже вилупилися цього сезону на піщаних берегах річки Гуапоре. Вона тече..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Сотні тисяч південноамериканських річкових черепах уже вилупилися цього сезону на піщаних берегах річки Гуапоре. Вона тече вздовж кордону Бразилії та Болівії.

[Герман Фореро Медіна, співробітник Товариства охорони дикої природи]:
«Це найважливіше місце у світі для гніздування гігантських американських річкових черепах».

Південноамериканські річкові черепахи — одні з найбільших прісноводних черепах Латинської Америки. Вони виростають до метра й важить 90 кілограмів.

Щороку наприкінці вересня коло 80 тисяч самиць роблять гнізда й відкладають яйця на берегах Гуапоре. У цей час у регіоні скупчується найбільше черепах, ніж будь-де на планеті.

Дитинчата вилуплюються із середини грудня й понині. За місцями гніздування спостерігають працівники Товариства охорони дикої природи. Раніше популяцію американських черепах обчислювали мільйонами. Тепер вона дуже зменшилася.

Екологи охороняють яйця від браконьєрів, а також під час гніздування підраховують дорослих самиць за допомогою дронів і тепловізорів. До цієї роботи вони залучають і колег із Болівії.

[Герман Фореро Медіна, співробітник Товариства охорони дикої природи]:
«Черепахи гніздяться на території двох країн. Тому дуже важливо координувати дії і працювати разом, щоб зберегти цей вид».

Черепахи відіграють важливу роль у природі. Вони переносять насіння, допомагаючи відновлювати рослинність уздовж річок.

Співробітники Товариства охорони дикої природи розробляють стратегію збереження американських черепах. Вони хочуть узяти території, де гніздяться рептилії, під охорону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні тисяч черепах вилупилися на березі річки в БразиліїМарокко: лазні закриті, води немаєШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНирки — у центрі нової кризи в НепаліЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: