15.09.2024
Телеканал NTD

«Атмосферна річка» й далі наповнює басейн Рашен-Ривер

«Атмосферна річка» й далі наповнює басейн Рашен-Ривер

Каліфорнію і далі затоплюють зливи. Рівень води в річці Рашен-Ривер, другій за довжиною в районі затоки..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Каліфорнію і далі затоплюють зливи. Рівень води в річці Рашен-Ривер, другій за довжиною в районі затоки Сан-Франциско, піднявся до критичної позначки. Місцеві жителі вже запасаються бензином.

В окрузі Сонома, що північніше Сан-Франциско, людей закликали евакуюватися. Очікують, що там Рашен-Ривер скоро вийде з берегів і спричинить велику повінь.

Це погодне явище називають «атмосферною річкою». Воно несе з океану щільний масив вологи. Рясні дощі та ураганний вітер уже спричинили раптові повені та зсуви ґрунту. Як наслідок, загинула одна дитина, десятки тисяч людей залишилися без світла.

За прогнозами, зливи триватимуть над більшою частиною Каліфорнії. Подекуди інтенсивність сягатиме 2,5 сантиметрів за годину.

Також метеорологічна служба країни попереджає про небезпечні штормові пориви.

Науковці кажуть, що в міру зміни клімату такі «атмосферні річки» стануть масштабнішими й руйнівнішими.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Атмосферна річка» й далі наповнює басейн Рашен-РиверУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроАфіни накрила пилова буря із СахариГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: